Hypotheekadvies

Een huis kopen is al spannend. En dan komt de hypotheek er ook nog bij. Met Pientr heb je alvast één zorg minder. Wij brengen je persoonlijke situatie in kaart en adviseren je over de meest geschikte opties.

Je hypotheek regelen? Dat kan pientr.

Ga je voor het eerst een huis kopen? Of denk je aan een vakantiehuis op Texel? Wat het ook mag zijn, je wilt een hypotheek afsluiten die zo goed mogelijk aansluit op jouw specifieke omstandigheden. Wij zijn volledig op de hoogte van alle bekende hypotheekvormen en -verstrekkers. En alle voorwaarden en bijkomende bijzonderheden. Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

Wij werken samen met

Gratis eerste hypotheekgesprek

Bij Pientr is het eerste hypotheekgesprek gratis en vrijblijvend. Samen bespreken we je plannen en wensen, en bekijken we je financiële situatie. Ben je nog niet zeker? Geen probleem, dan kun je altijd op een later moment terugkomen. Klaar om een huis te kopen en een hypotheek af te sluiten? Dan gaan wij dat voor je regelen.

Gratis oriëntatiegesprek

Tijdens deze gratis kennismaking bekijken we de financiële mogelijkheden en bespreken we je plannen en ideeën. Zo scheppen we een duidelijk beeld, waarbij we rekening houden met je persoonlijke situatie.

Adviesgesprek

Kies je voor een samenwerking met Pientr? Mooi, dan gaan we voor je aan de slag. Op basis van jouw persoonlijke situatie stellen we een onderbouwd advies op. Zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Hypotheek afsluiten

Heb je de knoop doorgehakt? Gefeliciteerd! Wij sluiten nu de hypotheek voor je af, zorgvuldig en zonder verder gedoe. Mocht je nog twijfels of vragen hebben, dan staan we uiteraard voor je klaar.

Je eerste huis kopen

Er zijn weinig dingen zo spannend als het kopen van je eerste huis. Je hebt vast al nagedacht over de locatie en de inrichting. Maar weet je ook hoe de koop in z’n werk gaat? Hoeveel je kunt lenen? Hoelang je de rente vastzet? Welke hypotheekvormen er zijn? Wij helpen je met al deze zaken. Zodat jij in alle rust de perfecte tint crème kunt uitzoeken voor de kozijnen in de badkamer.

Verhuizen

Heb je al een koophuis en ga je verhuizen? Dan verloopt het proces anders dan wanneer je voor het eerst een huis koopt. Je hebt namelijk al een hypotheek afgesloten en een bepaald bedrag afgelost. Mogelijk heb je overwaarde. En grote kans dat je inkomen is veranderd sinds de koop van je huidige woning. Geen zorgen, wij weten hoe het zit en adviseren je graag.

Verbouwen en verduurzamen

Je huidige woning verbouwen en verduurzamen? Dat is een goede investering die zichzelf op termijn terugverdient. Zo verlaag je namelijk de energierekening en verhoog je de waarde van je huis. Er zijn verschillende hypotheekregelingen die je hiervoor kunt aanboren. Ook zijn er kortingen voor eigenaren van energiezuinige huizen. We vertellen je er persoonlijk graag meer over.

Scheiden

Bij een echtscheiding komt veel kijken, en niet alleen op emotioneel vlak. Gaan jullie het huis verkopen, en zo ja, hoe werkt dat? Of blijft een van de twee in het huis wonen? Hoe zit het dan met de kosten? En mag dat juridisch allemaal wel? Door professioneel advies te winnen, kun je de verstandigste keuze maken. Wij staan voor je klaar.

Hypotheek nieuws

Einde rentevaste periode: hier moet je op letten
Bij het afsluiten van een hypotheek kiezen veel huizenkopers ervoor de hypotheekrente voor een bepaalde tijd vast te zetten: de rentevaste periode. Die periode kan één of twee jaar zijn, maar ook aanzienlijk langer, zoals tien of twintig jaar.
NHG in 2024 opnieuw flink omhoog
Hoewel de gemiddelde prijs van een koopwoning in het afgelopen jaar min of meer gelijk is gebleven, gaat de maximale hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in 2024 toch omhoog. Per 1 januari is die gestegen van € 405.000 naar € 435.000.

Hypotheek regelen? Dat kan Pientr.

Terugbelverzoek

Naam *
Telefoon *